Musikken er Auras egen

‘Can’t Steal the Music’ hedder den nye single fra den danske solist Aura. Det bliver også titlen på hendes kommende, 3. album, og det er på alle måder et stærkt udsagn om kunstens kraft og styrke:

”Can I dance to the music, you can’t take that away, can’t steal the music”, synger Aura i nummeret, som hun selv har skrevet både tekst og musik til og også har co-produceret, så det rammer en unik klang: ‘Can’t Steal the Music’ er en enkel og åben arrangeret invitation til et særligt popunivers. Her er Auras store og naturligt varme vokal i centrum, og her er rytmen legende og en anelse forrykt som for at spejle de erfaringer, sangen bygger på:

”Jeg kan miste alt andet. Mit hjerte, min forstand og mine ting. Men musikken og kunstens mulighed for at få afløb for følelser kan ingen tage fra mig. Musikken er større, end jeg nogensinde bliver”, siger Aura selv om sangen, der har afsæt i en tidligere kærlighedshistorie, hvor hun oplevede at miste sig selv.

Men musikken har hun ikke mistet.

Aura har skrevet og sunget sine egne sange, siden hun var barn. Hun har tidligere hittet stort med numre som ‘I Will Love You Monday’ og ‘Geronimo’ i Danmark og i Tyskland, hvor hun som den første dansker nogensinde gik direkte ind på en førsteplads med ‘Geronimo’ fra hendes andet album ‘Before the Dinosaurs’.

Hendes første album ‘Columbine’ gav hende i 2009 en Danish Music Award for ‘Årets bedste popudgivelse’. I 2012 blev hun ‘Årets kvindelige kunstner’ ved Danish Music Awards, hvor hun også fik prisen for ‘Årets danske hit’ for ‘Geronimo’.

 

AURA_Press_2_Asger Mortensen

Igennem sommeren 2016 har hun spillet adskillige koncerter, og både publikum og radiostationer har taget godt imod det kommende albums første singleudspil ‘Love Somebody’, som har ligget på den danske airplay liste i 24 uger og peakede på som #6.

Med ‘Can’t Steal the Music’ præsenterer hun sig som en original og inspireret kunstner, der formår at balancere mellem det dybe og det lette og nu deler ud af eksistentielle værdier i en popsang med et klart omkvæd: ”You can’t take that away, can’t steal the music’

‘.