UNIVERSAL MUSIC DANMARK I DAG

Universal Music Denmark er Danmarks største musikselskab og holder i dag til i Dronningensgade på Christianshavn i København. Selskabet er forankret i Universal Music Group, som globalt har godt 10.000 ansatte, og ejer, sælger og distribuerer musik for labels fra hele verden.

Vi repræsenterer både danske og internationale navne, og med ejerskabet af Copenhagen Records, A:larm Music og Hurricane Records arbejder vi også tæt sammen med disse labels og deres artister. Vi samarbejder desuden med en række andre danske pladeselskaber og managements og har med Copenhagen Music desuden vores eget booking-bureau.

Kerneydelserne er stadig indspilning, distribution og markedsføring af musik, samt indgåelse af partnerskaber med andre brands. Vores forankring i moderselskabet Universal Music Group indebærer, at vi både har den store og den lille virksomheds styrker: et internationalt netværk og et indgående lokalkendskab til den danske musikscene.

VORES HISTORIE

2012
Universal Music overtager det engelske musikselskab EMI. Købet får forskellig indflydelse på de enkelte Universal-selskaber. I Danmark overtager Universal Music A/S det mest af EMIs internationale katalog. Overtagelsen sker formelt i 2013. Universal Music er stadig ejet af Vivendi.

2011
Universal Music A/S køber det danske selskab MBO Group, der bl.a. tæller underselskaberne Copenhagen Records, Copenhagen Music, A:larm og RecArt. Med opkøbet bliver Universal det største musikselskab i Danmark.

2004
Universal Music opkøbes af den franske mediekoncern Vivendi Group og bliver dermed adskilt fra Universal Pictures.

1997
Phillips sælger Polygram til det Canadisk ejede selskab Seagram, der i forvejen ejer Universal Music – en videreførelse af MCA Records. Seagram lægger Universal Music og Polygram sammen, og det nye selskab Universal Music A/S i Danmark er en realitet. Med sammenlægningen forenes Polygrams styrke på Europæisk repertoire med Universals’ stærke fundament i USA. De amerikanske underselskaber inkluderer bl.a. Interscope og Geffen.

1991
PolyGram A/S køber det danske pladeselskab SONET, der også har afdelinger i det øvrige Skandinavien. Købet betyder bl.a. at PolyGram overtager et stort dansk bagkatalog med mange titler fra dansk rocks tidlige guldalder.

1978
Nordisk Polyphon eksisterer indtil 1978, hvor moderselskabet Philips introducerer deres internationale musikselskab Polygram. Ved introduktionen af det internationale selskab ændrer det danske firma navn til PolyGram A/S.

1962
Deutsche Grammophon, der nu er ejet af den tyske Siemens-koncern, fusionerer med det hollandske pladeselskab Philips. Fusionen indebærer at Nordisk Polyphon A/S i Danmark nu primært repræsenterer selskaberne Philips, Polydor, Deutsche Grammophon og Decca. 

1920
Pladeselskabet Polyphon (senere Nordisk Polyphon A/S) stiftes i Danmark. Selskabet er en underafdeling af den tyske koncern Deutsche Grammophon/Telefunken.