Cookie- og privatlivspolitik pr. januar 2015

Universal Music A/S (“vi”), er forpligtet til at beskytte og respektere dit privatliv.
Denne cookie- privatlivspolitik (sammen med vores vilkår for brug [Morten INDSÆT LINK] og evt. alle andre dokumenter, der er nævnt heri) fortæller om grundlaget for vores behandling af de oplysninger, vi indsamler om dig via denne hjemmeside, og som kan indeholde dine personlige data.

Webstedet indsamler oplysninger om dig og dine besøg på to måder:

  • Ved brug af såkaldte cookies og lignende
  • Ved at du selv afgiver oplysninger

Du bedes derfor venligst læse hele vores Cookie- og privatlivspolitik.

Ved at besøge denne hjemmeside (“Webstedet”) samtykker du til indholdet af vores Cookie- og privatlivspolitik.
I tilfælde hvor et særskilt samtykke fra dig er lovpåkrævet, fortager vi ikke indsamling, anvendelse eller videregivelse af dine persondata uden dit forudgående udtrykkelige samtykke hertil, det drejer sig navnlig om enhver indsamling og anvendelse af dine data til brug for markedsføring.
Vores Cookie- og privatlivspolitik ajourføres eller ændres løbende og det er den til hver tid seneste Cookie- og privatlivspolitik, der er gældende. Hvis du, uanset årsag, ikke KAN ACCEPTERE VILKÅRENE I DENNE POLITIK, skal du derfor strakt forlade webstedet.

 

Hvem er vi

Den registeransvarlige for webstedet er Universal Music A/S, Dronningensgade 68, 1420 København K, CVR: 43324616.

Hvor betegnelsen “UMG Firmaer” er nævnt, omfatter disse Universal Music A/S, Universal Music Group (“UMG”), og alle selskaber som UMG kontrollerer, kontrolleres af eller er under samme kontrol med, herunder datterselskaber, joint venture selskaber og andre selskaber i hvilke UMG har en væsentlig ejerandel. Kontakt os på venligst info.dk@umusic.com hvis du ønsker en samlet liste over liste disse selskaber.

 

Hvilke oplysninger indsamler vi om dig

Når du bruger webstedet eller kontakter os via telefon, e-mail, sociale medier, sms og lignende, kan vi indsamle, behandle og videregive følgende nedenstående oplysninger om dig. I tilfælde hvor et særskilt samtykke fra dig er lovpåkrævet, fortager vi ikke indsamling, behandling eller videregivelse af dine persondata uden dit forudgående udtrykkelige samtykke hertil, det drejer sig navnlig om enhver indsamling og anvendelse af dine data til brug for markedsføring.

Oplysninger, som du aktivt giver os, herunder:

  • formularer udfyldt af dig på hjemmesiden,
  • indhold af korrespondance med os via telefon, e-mail eller på anden måde,
  • abonnementer eller ordrer, du indgår aftale om på hjemmesiden,
  • deltagelse i diskussionsfora eller andre sociale medier, som figurerer på hjemmesiden,
  • deltagelse i en konkurrence eller et anden event, fx en undersøgelse,
  • rapportering af et problem eller anmodning om assistance til brug af funktioner på webstedet.

 

De oplysninger, du giver os, kan omfatte dit navn, adresse, e-mail-adresse og telefonnummer, beskrivelse af dig selv, fotografier eller andre typer billeder og kommentarer.

I forbindelse med alle dine besøg på vores hjemmeside kan vi automatisk indsamle følgende oplysninger:

  • tekniske oplysninger, herunder IP-adresse, login-oplysninger, browsertype og version, tidszone, browser plug-in typer og versioner, operativsystem og platform,
  • Oplysninger om dit besøg, herunder den fulde URL clickstream til, via og fra vores hjemmeside (herunder dato og tid),
  • websider du har set eller søgt efter, webside svartider, download fejl, længde af besøg på bestemte websider, oplysninger om webside interaktion (såsom rulning, klik, og mus-overs), og metoder til at bladre væk fra siden.

Oplysninger, vi modtager fra andre kilder:

  • Vi kan modtage oplysninger om dig, hvis du bruger en af de andre hjemmesider, der drives af UMG Selskaber eller af andre webtjenester, der tilbydes af UMG selskaber. I så fald informerer vi dig herom i forbindelse med indsamlingen af oplysningerne og herunder om, at sådanne data kan deles internt i UMG regi og kombineres med anden data indsamlet på nærværende hjemmeside. Vi arbejder også tæt sammen med tredjeparter (herunder f.eks. samarbejdspartnere, underleverandører i tekniske, betalings- og levering, reklamenetværk, analyse udbydere, søg informationsudbydere, kreditoplysningsbureauer) og kan modtage oplysninger om dig fra dem i det omfang, du har samtykket hertil, hvor et samtykke måtte være påkrævet, navnlig om indsamling og anvendelse af dine data til brug for markedsføring.

 

Hvordan anvendes oplysninger om dig

Vi anvender oplysninger om dig på følgende måder, dog således, at i tilfælde hvor et særskilt samtykke fra dig er lovpåkrævet, fortager vi ikke indsamling, anvendelse eller videregivelse af dine persondata uden dit forudgående udtrykkelige samtykke hertil, det drejer sig navnlig om enhver indsamling og anvendelse af dine data til brug for markedsføring:

Oplysninger, som du aktivt giver os anvendes til brug for at:

  • hjælpe os med at besvare dine spørgsmål,
  • opfylde vores forpligtelser i relation til de aftaler vi indgår med dig og for give dig de oplysninger, produkter og tjenester, som du anmoder os om,
  • oplyse dig om andre varer og tjenester vi tilbyder, der ligner de varer, du allerede har købt, eller har forespurgt om,
  • informere dig, eller tillade udvalgte tredjeparter at informere dig, om varer eller tjenester, som vi mener kan interessere dig.
  • informere dig om ændringer i vores service,
  • give dig at mulighed for administrere din adgang til tjenesterne,
  • give dig mulighed for at interagere med vores hjemmeside, for eksempel komme med kommentarer,
  • give dig mulighed for at dele oplysninger fra vores websted på tredjeparters social medieplatforme,
  • overholdelse af lovgivningsmæssige krav.

Information vi indsamler om dig, kan desuden anvendes som led i at:

  • administrere vores hjemmeside og til intern drift herunder fejlfinding, dataanalyse, testning, research, statistiske formål,
  • forbedre vores hjemmeside for at sikre, at indholdet præsenteres på den mest effektive måde for dig og for din computer,
  • give dig mulighed for at deltage i interaktive funktioner på hjemmesiden,
  • gøre hjemmesiden tryg og sikker,
  • måle eller forstå effektiviteten af reklamer, vi viser på siden og for at kunne vise dig relevante reklamer,
  • komme med forslag og anbefalinger til dig og andre brugere af vores site om varer eller tjenesteydelser, der kan interessere dig,
  • give eller tillade tredjepart til at levere målrettede reklamer via webstedet, om varer eller tjenester, som vil interessere dig (se mere om dette i vores Cookies politik)

 

Oplysninger, vi modtager fra andre kilder:

  • Vi kan kombinere oplysninger fra andre kilder med oplysninger, du giver os og oplysninger, vi i øvrigt indsamler om dig. Oplysningerne anvendes til de formål, der er anført ovenfor (afhængigt typen af oplysninger, vi modtager). I tilfælde hvor et særskilt samtykke fra dig er lovpåkrævet, kombinerer vi ikke dine oplysninger uden dit forudgående udtrykkelige samtykke hertil,
  • I det omfang du særskilt og konkret samtykker hertil kan vi indsamle data om dig fra din sociale medieplatform. Vi indsamler kun de data, du giver dit samtykke for os at indsamle, når du tilmelder dig denne option.

 

 

Hvem får adgang til oplysninger om dig

I tilfælde hvor et særskilt samtykke fra dig er lovpåkrævet, fortager vi ikke indsamling, anvendelse eller videregivelse af dine persondata uden dit forudgående udtrykkelige samtykke hertil, det drejer sig navnlig om enhver indsamling og anvendelse af dine data til brug for markedsføring.

1) Vi kan dele dine personlige oplysninger med alle UMG selskaber, der fremgår af følgende liste [LINK TIL LISTEN OVER UMG ENHEDER], og med udvalgte tredjeparter, herunder:

  • forretningspartnere, leverandører og underleverandører til brug for overholdelse af en aftale vi indgår med eller på vegne af dig,
  • videregive aggregerede eller anonymiserede data til annoncører og annoncenetværk, der kræver oplysninger for at kunne vælge og vise relevante annoncer til dig og andre. Vi kan også bruge sådanne sammenstillede data om dig til at hjælpe annoncører til at nå ud til de relevante målgrupper.
  • videregive oplysninger om dig til de udbydere af søgetjenester, der hjælper os med at forbedre vores website.

 

2) Vi kan videregive dine personlige oplysninger til andre tredjeparter i følgende tilfælde:

  • Hvis Universal Music A/S eller en større del af selskabets aktiver opkøbes af tredjepart, vil personoplysninger om kunderne, kunne være en af de overdragne aktiver.
  • Hvis vi er forpligtet til at videregive eller dele dine personlige data for at overholde en retlig forpligtelse, eller for at håndhæve eller anvende vores vilkår for brug af [indsæt Link til websiden om ”vilkår for anvendelse”] og andre aftaler, eller for at beskytte rettigheder, ejendom, eller sikkerheden omkring Universal Music A/S, vores brugere, kunder eller andre. Herunder udveksling af information med andre virksomheder og organisationer med henblik på beskyttelse mod svindel.
  • Til andre tredjeparter, hvis vi har dit forudgående samtykke hertil.

 

Hvordan opbevarer vi dine personlige oplysninger

Vi tager alle rimelige og nødvendige forholdsregler og skridt for at sikre, at dine data opbevares sikkert og i overensstemmelse lovgivningen og med denne Cookie- og Privatlivspolitik.

Vi opbevarer alene oplysninger om dig i det tidsrum, det nødvendigt af hensyn til de formål, hvortil oplysningerne behandles. Personoplysninger slettes eller anonymiseres løbende efterhånden som det formål, de blev indsamlet til, afsluttes.

Vi opbevarer dine oplysninger, så længe din konto er aktiv eller efter behov for at give dig adgang til vores tjenester eller for at overholde vores juridiske forpligtelser, løse konflikter og håndhæve rettigheder.

Sikker opbevaring af dine personlige oplysninger er vigtig for os og tillige et lovkrav. Alle oplysninger, du giver os er lagret på vores sikre servere eller sikre tjenester. Hvor vi har givet dig (eller hvor du har valgt) et password, som giver dig adgang til visse dele af vores hjemmeside, er du ansvarlig for at holde denne adgangskode hemmelig. Vi beder dig om ikke at dele en adgangskode med nogen.

Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

 

Cookies generelt

Vores hjemmeside bruger cookies og lignende teknologier til brug for at skille dig ud fra andre brugere af vores hjemmeside for at hjælpe os til at give dig en god oplevelse på hjemmesiden og give os mulighed for at forbedre hjemmesiden. For detaljerede oplysninger om cookies og andre teknologier, vi bruger og de formål, vi bruger dem til, se venligst vores Cookiepolitik nedenfor.

 

Sociale Medier

Vores hjemmeside indeholder funktioner til brug for sociale medier, fx Facebook Like. Sådanne funktioner registrerer og indsamler information om din IP-adresse og om de steder, du besøger på vores hjemmeside. De kan sætte en cookie for at aktivere funktionen til at fungere efter hensigten. ”Social Media Features” og ”Widgets” er enten hostet af tredjemand eller direkte på vores hjemmeside. Dine interaktioner med disse funktioner er omfattet af den konkrete udbyders privatlivspolitik, ikke af vores.

Du kan logge ind på vores hjemmeside ved hjælp af login-tjenester som Facebook Connect eller en Open ID udbyder. Disse tjenester vil kunne genkende og godkende din identitet og derefter give dig mulighed for at dele visse personlige oplysninger med os, såsom dit navn og e-mail-adresse til at forhåndsudfylde vores forskellige formularer. Tjenester som Facebook Connect giver dig mulighed for at sende oplysninger om dine aktiviteter på dette websted til din profilside for at dele med andre i dit netværk.

 

Børn

Vi ønsker ikke at indsamle eller anvende data om eller fra børn. Vær opmærksom på, at umyndige ikke kan afgive gyldige samtykker.

 

Dine rettigheder

Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos os og UMG, skal du rette henvendelse til os på info.dk@umusic.com. Er der registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer, der er registreret om dig, hvad vi anvender dem til og om de er videregivet til tredjemand, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i persondataloven, herunder kræve oplysningerne slettet, rettet, opdateret og ændret. Vi vil besvare din henvendelse herom hurtigst muligt og senest inden for 30 dage.

Hvis du har tilmeldt dig vores nyhedsbreve eller andre markedsføringstiltag, anvender vi dit navn og e-mail-adresse til brug herfor. Hvis du ønsker at stoppe med at modtage vores henvendelser kan du let afmelde leveringen ved at følge instruksen der fremgår af hver e-mail eller du kan kontakte os på info.dk@umusic.com.

 

Genveje til eksterne websteder

Vores hjemmeside kan fra tid til anden indeholde links til og fra hjemmesider vores partnernetværk, annoncører og partnere. Hvis du følger et link til nogen af disse hjemmesider bemærk da venligst, at disse websteder har deres egen politik om beskyttelse, og at vi ikke har ansvar for disse politikker. Kontroller venligst disse politikker, før du sender personlige data til sådanne websteder.

 

Ændringer

Ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende Cookie- og Privatlivspolitik. I sådanne tilfælde ændres datoen for “sidst opdateret” nederst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi besked i form af en synlig meddelelse på Webstedet.

 

Kontakt

Alle spørgsmål, kommentarer og anmodninger vedrørende denne cookie- og privatlivspolitik er velkomne og kan stiles til [adresse eller e-mail-adresse].

 

Cookiepolitik

Oplysninger om vores brug af cookies og metoder til tracking:

Vi indsamler oplysninger om dit besøg på vores site ved hjælp af cookies og andre lignende teknologier (såsom pixel tags, web beacons og lignende) for at adskille dig fra andre brugere af vores webssted og for at optimere dine oplevelser på hjemmesiden. Vi får dermed også bedre mulighed for at forbedre vores hjemmeside

En cookie er en lille tekstfil, der giver mulighed for at lagre oplysninger eller tilgå allerede lagrede oplysninger på brugerens pc, smartphone, tablet eller eller andet it-udstyr og som gør det muligt at genkende din computer/IP-adresse og samle at information om, hvilke sider og funktioner, du besøger.

Vi anvender fx cookies til brug for at:

(i) indsamle anonymiserede data om brugernes adfærd på webstedet og evt. om hvilket websted en bruger er kommet fra, og hvor de går hen efterfølgende samt div. demografiske data (f.eks. brugerens geografiske placering), og vi kan bruge disse data til at analysere brugernes adfærd på tværs af flere websteder,

(ii) identificere og kategorisere brugere (også på anonymiseret basis) baseret på demografiske og / eller adfærdsmæssige data. Vi bruger sådanne data til (1) at målrette vores annoncering på tredjeparts websteder og på vores egne websteder (2) at målrettede tredjeparts annoncering på vores websteder som led i annoncerer placeret af tredjepart eller af os på tredjeparts eller på vores websteder.

Hvis du ikke længere ønsker at give samtykke til brugen af cookies, skal du fravælge cookies ved at ændre indstillingerne i din browser. I så̊ fald vil der dog være services og funktioner, du ikke kan benytte, fordi de kræver cookies til at huske de valg, du foretager.

For mere information i øvrigt om cookies og om, hvordan man kan håndtere og slette dem, se venligst www.allaboutcookies.org.

Vores liste med cookies og lignende værktøjer justeres og ændres løbende. Det er den til hver til seneste opterede liste, du giver samtykke til.

Se venligst ovenfor om, hvordan du kan deaktivere de anvendte cookies.

 

Clear GIF (Web Beacons, Web Bugs)

Vi og vores annoncepartnere bruger en softwareteknologi kaldet clear GIF (også kendt som pixelkoder, Web Beacons eller Web Bugs). Clear GIF hjælper os med at administrere indholdet på vores websted ved at oplyse os om, hvilket indhold, der er effektivt. Clear GIF-filer er bittesmå grafikfiler med et unikt ID. De fungerer på samme måde som cookies, men er modsat cookies dog er de lagret usynligt på selve hjemmesiden (og i din browser, ikke på din harddisk mv.), og bruges til at spore internetbrugeres færden online.

Det er i praksis muligt at kæde oplysningerne indsamlet ved brug af clear GIF til oplysninger, der kan identificere vores kunder. I tilfælde hvor et særskilt samtykke fra dig er lovpåkrævet til brug herfor, sammenkæder vi ikke dine oplysninger mv. uden dit forudgående udtrykkelige samtykke hertil.

 

Logfiler

Som det er tilfældet for de fleste websteder, indsamler vi visse oplysninger automatisk og gemmer informationen i logfiler. Denne information kan omfatte, IP adresser, browsertype, henvisninger / exit sider, operativsystem, dato / tidsstempel, og clickstream data.

Vi bruger disse oplysninger, som ikke identificerer individuelle brugere, til at analysere tendenser, administrere webstedet og for at få kendskab til, hvordan brugerne bevæger sig rundt og anvender webstedet. Det er i praksis muligt at kæde sådan automatisk-indsamlede data til personligt identificerbare oplysninger. I tilfælde hvor et særskilt samtykke fra dig er lovpåkrævet til brug herfor, sammenkæder vi ikke dine oplysninger mv. uden dit forudgående udtrykkelige samtykke hertil.

 

LSO

Vi kan bruge lokalt delt information (Local Shared Objects) (LSOs) til at lagre indhold om oplysninger og præferencer. Tredjeparter, som leverer funktioner på vores hjemmeside eller som viser reklamer baseret på din web browsers aktivitet, bruger LSOs i for eksempel HTML 5 eller Flash til at indsamle og opbevare oplysninger.

De forskellige browsere har deres egne værktøjer til at fjerne HTML 5 LSOs. Se fx Flash LSOs her: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.html