Stjerneskuddet Halsey er tilbage med ny single

Hendes rigtige navn er Ashley Nicolette Frangipane – pigen fra New Jersey, der i en alder af blot 19 år udsendte sit debutalbum ’Badlands’. Nu er hun snart klar med et nyt album og i morges dansk tid, kom første udspil – singlen ’Now Or Never’ med en tilhørende musikvideo. Og som om der ikke var nok nyt på tapetet fra den nu 22-årige Halsey, så blev hun i dag også offentliggjort, som et af navnene til årets Roskilde Festival.

Hun storhittede med ’New Americana’, der herhjemme blandt andet blev P3’s Uundgåelige, hun blev normineret til en grammy, mens Billboard magazine, Forbes ogMTV var hurtige til at udråbe hende til ’The Voice og her generation’, men hvis man spørger Halsey selv, er hun stadig bare Ashley Nicolette Frangipane – en ’New Jersey Teen’, der flygtede fra et kaotisk liv i forstaden til et liv i New York, der stod på digtskrivning sideløbende med hun skrabede penge ind til koncerter og pizzaslices.

Halsey gik fra at oploade sine sange på SoundCloud, til at udgive sit første album ’Badlands’ og lige pludselig skete der mange ændringer for den unge artist, der blandt andet optrådte til Nobel pris ceremonien i Norge og træk streams i massevis. Trods sin unge alder, har Halsey altså allerede etableret sig ret solidt i musikbranchen og der er lagt i ovnen til endnu mere godt fra den unge amerikaner, med de irske og afroamerikanske rødder, med singlen ’Now Or Never’. Singlen bærer tydeligt præg af den unge sangerinde selv skriver sine tekster – med sit eget liv som inspirationskilde, ligesom singlen også vidner om en sangerinde, der er vokset betydeligt siden debutalbummet.

’Now Or Never’ er første udspil fra Halsey’s kommende album ’Hopeless Fountain Kingdom’, der blev afsløret på en lidt usædvanlig måde –  i form af en global USB-skattejagt. For en måneds tid siden, meldte Halsey ud, at når hun var klar til at afsløre detaljerne om sit kommende album, så skulle fansene selv finde det – det skulle vise sig hun mente det helt bogstaveligt. Ni pistolformede USB-stiks, med instruktioner og billeder, blev gemt i ni forskellige storbyer. Halsey udsendte efterfølgende et tweet med et link, der afslørede, hvor de ni USB-stiks lå – den fan, der først fandt frem til et af USB-stikkene, kunne altså afsløre coveret til ’Hopeless Fountain Kingdom’. Skattejagten, kan næppe overraske nogle – Halsey har tidligere vist at hun elsker, at være i dialog med sine fans, fx ved en intim lyttesession i London.

Albummet udkommer 2. juni – indtil da kan vi nyde Halseys smukke stemme på ’Now Or Never’ og ligeledes i videoen, som Halsey selv kalder ’My directorial debut’. Videoen vidner om, hvordan Halsey har ladet sig inspirere af Shakespears univers, med en direkte parallel til kærlighedshistorien om Romeo og Julie.

LYT HER

Link: https://youtu.be/kzQTc0-iBX8